Patent Almadan Önce, Aldıktan Sonra

 

Patent Başvurusu Yapmadan Önce Neler Yapılmalıdır? 

 
Patent başvurusu yapılmadan önce başvuru sahibinin buluş konusu teknik ile ilgili Türk Patent Enstitüsüne başvurarak patent araştırması yapması önerilir. Tekniğin bilinen durumunun araştırılması, buluş sahibine kendi buluşunu mevcut patentlerle karşılaştırma, benzerlikleri ve farklılıkları görme olanağını sağlar. Başvuru sahibi buluşunun yeni olup olmadığı konusunda genel bir fikre sahip olur. Böylece mevcut teknoloji bilinerek yapılan bir patent başvurusunun reddedilme olasılığı azaltılmış olur.
 
 
Patent - Faydalı Model Tescil Prosedürleri
 
 

Buluş Sahibinin Patent / Faydalı Model Belgesini Aldıktan Sonra Yapacağı İşlemler Nelerdir? 

 
Patent/faydalı model belgesi sahibi veya yetkili kıldığı kişi, patentle veya faydalı model belgesi ile korunan buluşunu, patent/faydalı model belgesinin verildiğine ilişkin ilanın Resmi Patent Bülteninde yayımlandığı tarihten itibaren üç yıl içinde kullanmak ve Türk Patent Enstitüsü'ne kullandığını ispatlamak zorundadır.
 
Ayrıca, patent/faydalı model belgesi hakkının devam edebilmesi için patent/faydalı model belgesinin koruma süresi boyunca her yıl ücret tarifesinde belirtilen yıllık ücretleri, Türk Patent Enstitüsü'nün bildirimine gerek olmaksızın, vade tarihinde veya vadeyi takip eden altı aylık ek süre içerisinde peşin olarak ödemek gereklidir.
 
 
Patent Süresi
 
 
Patent Kullanım Belgesi
 
 
Yurtdışı Patent Tescili
 
 

Patenti Aldıktan Sonra Buluş Sahibi NeYapmalıdır? 

 
Buluş sahibi patentini aldıktan sonra (TPE’de yayınlandıktan sonra) 3 yıl içerisinde TPE’ye buluşunu kullandığını resmi olarak kanıtlamalıdır. Patentin koruma süresi boyunca yıllık harcını ödemesi gereklidir.
 
 

Yıllık Ücretlerin Ödenme Süreleri Ne kadar ve Sonuçları Nelerdir?

 
Bir patent başvurusu veya patentin korunması için gerekli olan ve ücret listesinde belirtilen yıllık ücretler, Enstitünün bildirimine gerek olmaksızın patentin koruma süresi boyunca her yıl vadesinde (başvuru tarihine tekabül eden ay ve günde ) peşin olarak Enstitünün hesabına ödenmeli, banka dekontu aslı ve dilekçe ile Enstitü’ye gönderilmelidir.
 
Yıllık ücretlerin, belirtilen vadede ödenmemesi halinde, bu ücretler, ücret listesinde belirtilen ek bir ücretin ilavesi ile vadeyi takip eden altı ay içinde, gecikmeli olarak ödenebilir.
 
Bu süre içinde de yıllık ücretlerin ödenmemesi halinde patent hakkı, bu ücretin son ödeme tarihi itibariyle, sona erecektir.
 
 
Patent Hukuki Haklar
 
 
 
Bu konuda daha detaylı bilgi almak için, bu sayfaların hazırlanmasına içerik katkısı sağlayan aşağıdaki şirketlere doğrudan ulaşabilirsiniz. Turk Business Center bu konuda aracılık hizmeti vermemektedir.

Şirket : Acar Patent Marka Fikri Haklar Danışmanlık Ltd. Şti
Tel : 0 212 211 16 16
Adres : Büyükdere Cad No:57 Kat:6 Posta No:34387  Mecidiyeköy / İstanbul
Web : http://www.patentturkiye.com
 
 

Bu konu ile ilgili anahtar kelimeler: Patent Almadan Önce, Patent Aldıktan Sonra, Yıllık Ücretlerin Ödenme Süreleri

Hızlı Menü
Detaylı Arama

Turk Business Center

Turk Business Center (TBC), ücretsiz şirket rehberi, firma rehberi, alım talepleri, satım talebi, ticari ilanlar, güncel sektörel talepler, online ürün ve hizmet katalogu, bayilik, franchising, şehir rehberi gibi özellikleri ile Türkiye'nin önde gelen B2B e-pazaryerleri arasındadır.
© 2004-2019