Çakıl Mozaik

"Çakıl taşı mozaik zemin süsleme sanatı"

Şirket Hakkında
ÇAKIL VE MOZAİK Doğuda ve Akdeniz kıyılarında bulunan eski mozaikler çakıl taşlarının yerde ve kaldırım amaçlı kullanıldığını göstermektedir. Çakıl mozaiği ilk önce Mezopıtamya, Frigya ve Perslerde kullanılmış doğu kaynaklı bir tekniktir. Başlıca bir teori ise çakıl mozaiği ilk defa Girit’te uygulandığı ve mozaiğin helenistik bir süsleme biçimi olduğu öne sürülmektedir. Yer kaplamada estetikten çok fonksiyonel amaçlı kullanılan çakıl mozaik ilerleyen tarihlerde kamu binalarında, tapınaklarda ve galerilerde dekoratif etki için ve genellikle geometrik desenlerde kullanılmıştır. M.Ö. 500 yılda çakıl mozaik tekniği son derece gelişmiştir. Takip eden yüzyıllarda teknik kullanım açısından en yüksek noktaya ulaşmış bir sanat dalı olma özelliği yakalamıştır. M.Ö. 400 yıldan itibaren mozaik doğal çakıl taşı olma bağımlılığından kurtulmuş kesme ve kırma tekniklerinin gelişmesiyle mozaik renkli desen malzeme açısından çeşitlenmiştir. Bu dönemde de mozaiğin yuvarlak ve derin kaplar üzerinde de uygulanması mümkün olmuştur. Kesik taşlarla yapılan mozaik örnekleri Assos ve Olimpios’dadır.
Çakıl Mozaik
Ürün-Hizmetleri Hakkında
Şirket henüz bilgi girişi yapmamış
İletişim Bilgileri
Firma: Çakıl Mozaik
Sektörü: İnşaat / Emlak » Dekorasyon
İkincil Sektörü:Taş, Toprak ve Cam Ürünleri » Cam Ürünleri
Yetkili Kişi: Hasan Usta
Adres: İzmir/Merkez
Şehir: İzmir
Ülke: Türkiye
Telefon: (532) - 3954755
Web Sitesi:
Ürünleri
Firma henüz ürün/hizmet girmemiş
İlan Talep ve Teklifleri
Firma henüz ticari talep/teklif girmemiş
Çakıl Mozaik firma bilgileri. Çakıl Mozaik adresi, telefonu yukarıda yer almaktadır. Aynı zamanda Çakıl Mozaik ürünleri, ilanları, web sitesi bilgileri de bu sayfada bulabileceklerinizden bazıları.

Siz de firmanızı, ürünlerinizi, hizmetlerinizi "internette tanıtın" !

Çakıl Mozaik firma sayfasını firma rehberi, ürün katalogu, talep ve ilan hizmeti sunan Turk Business Center'da 15-11-2011 tarihinde oluşturdu. Siz de firma ekleyebilirsiniz.

© 2004-2019 Turk Business Center firmalara ait alım talepleri, satım talebi, ilanlar, ürünler, hizmetler, bayilik, müşteri yorumlarını bulabileceğiniz B2B Türk e-pazaryeridir.