Kurufru

Şirket Hakkında
Yurdumuzda geleneksel olarak meyve ve sebze kurutma işlemlerinde kullanılan yöntemler, serme, kükürtleme, odun külü ile çatlatma ve şekerleme gibi teknikleri kullanmaktadır. Serme yöntemi, kapalı bir ortamda yapılmadığı için meyve ve sebzeyi dış ortam etkilerine maruz bırakmakta, meyvenin yapısında tozlanma, böceklenme, yağmur ile asit emme ve toprağa temasta küflenme gibi sıkıntılar doğurmaktadır. Özellikle direk olarak güneş ışığına maruz bırakılan meyvede UV ışınlarının oluşturduğu lif yapısı bozulması, meyvenin hem besin değerlerini örselemekte hem de raf ömrünü kısaltmaktadır. Pesticid ve zararlı oluşumunun önüne geçmek için kullanılan kükürtleme ise meyvenin görüntüsüne bir albeni kazandırır iken kontrollü yapılmadığı taktirde kabul edilebilen sınırların çok üzerinde kükürt birikimine sebep olmaktadır. Bu miktar özellikle küçük çocuklarda organ bozukluklarına yol açmakta ve yan etkiler yaratmaktadır. Şekerleme veya şeker pekmezine batırma gibi yöntemler ise aslında bir kurutma değil, meyvenin oksidasyonunu önlemek için dış kabuğunu bir tabaka ile kaplama yöntemidir. bu yöntem genellikle Afrika ülkelerinden ithal edilen, renkli tropik meyve kurularında kullanılmakta, vitrin görüntüsü olarak cazibe yaratmakla birlikte her meyve kendi öz ve aromasından çok bandırılan şekerin tadını kazanmaktadır. Ayrıca meyvenin kendi bünyesindeki yararlı doğal glikoz yerine sentetik şeker alınmakta ve bilinçli tüketici için kuru meyve gereksiz şeker yüklemesi anlamına gelmektedir.
Kurufru meyve ve sebzeleri Sunstrip))) tarafından geliştirilmiş olan özel patentli ve sadece güneş enerjisi kullanarak kurutma ve iklimlendirme operasyonu yapabilen Solarbooster Sundry kabinleri tarafından kurutulmuştur. Bu kabinler içerisinde sağlanan kontrollü ortam meyve ve sebzelerin besin değerlerini ve lif yapılarını bozmaksızın kurutma imkanı sağlamaktadır. Kurutma işlemi sadece aktif termal ve fotovoltaik güneş enerjilerini eş zamanlı olarak kullanan mekanik aksam ile yapıldığı için çevreye he
Kurufru
Ürün-Hizmetleri Hakkında
Şirket henüz bilgi girişi yapmamış
İletişim Bilgileri
Firma: Kurufru
Sektörü: Gıda / Tarım » Kurutulmuş Meyve
İkincil Sektörü:Enerji » Alternatif Enerji
Yetkili Kişi: REMZİ GÜR
Adres: KOSB 2. OSB İKİPINAR SOK 22 SELÇUKLU
Şehir: Konya
Ülke: Türkiye
Telefon: (332) - 2390178
Web Sitesi: www.kurufru.com
Ürünleri
Firma henüz ürün/hizmet girmemiş
İlan Talep ve Teklifleri
Firma henüz ticari talep/teklif girmemiş
Kurufru firma bilgileri. Kurufru adresi, telefonu yukarıda yer almaktadır. Aynı zamanda Kurufru ürünleri, ilanları, web sitesi bilgileri de bu sayfada bulabileceklerinizden bazıları.

Siz de firmanızı, ürünlerinizi, hizmetlerinizi "internette tanıtın" !

Kurufru firma sayfasını firma rehberi, ürün katalogu, talep ve ilan hizmeti sunan Turk Business Center'da 16-02-2015 tarihinde oluşturdu. Siz de firma ekleyebilirsiniz.

© 2004-2019 Turk Business Center firmalara ait alım talepleri, satım talebi, ilanlar, ürünler, hizmetler, bayilik, müşteri yorumlarını bulabileceğiniz B2B Türk e-pazaryeridir.