Abdal Simit Fırını

Şirket Hakkında
"Resul ŞAHİN: “Abdal Simit Fırını’nı Bursa halkı yarattı. Biz sadece bu fırında daha iyi hizmet vermek için çalışıyoruz. Bugüne kadar da parayı değil, hizmet etmeyi düşündük…”
Abdal Simit Fırını'nda ilk simit 1969'da Güray ŞAHİN'in babası Resul ŞAHİN tarafından odun ateşinde pişiriliyor. Halen odun ateşi kullanmayı sürdüren Abdal Simit Fırını'nın tarihi bazı araştırmalara göre ise yüzyıllar öncesine uzanıyor. Fırının adını, Bursa'nın fethedilmesinden önce ve fetih sırasında Osman Gazi'ye yardımcı oluğu söylenen dervişlerden Abdal Mehmet'le ilişkilendirenler de var. Tabi o tarihlerde bu fırın da simit değil, somun ekmek pişiriliyor… Dini yönü güçlü öykülerle süslü efsaneye dayalı bir tarih… Fırın bugünkü Tuzpazarı Mahallesi'nde tam da Abdal Mehmet Türbesi'nin hemen karşısında bulunuyor.
Abdal Simit Fırını ismiyle üretim 1969'da başlıyor. 1969 yılına kadar ekmek fırını olarak işletildiği söylense de boş bir fırın olarak kaldığı da söyleniyor. 1969 yılından sonra Resul ŞAHİN tarafından ilk simit çıkarılmaya başlanıyor. Bursa'nın en güzel simitleri bu fırında halk ile buluşuyor. Resul ŞAHİN'den sonra oğlu güray şahin'de baba mesleğine kaldığı yerden devam edip abdal fırını'nı işletmiştir. Fırın şu anda da eskide olduğu gibi ihtişamını korumaya devam ediyor. Fırının şu an ki yapısına baktığımız zaman, tarihi bir mekan olmadığı kanısına varabiliriz. Bu da çok doğaldır, çünkü fırının bulunduğu alan 2007'de Osmangazi Belediyesi'nin meydan düzenleme projesi kapsamında yıkılmıştır. Meydan düzenlemesi 4 yılda tamamlanmış ve fırın 2011'de yeniden yanmaya başlamıştır…
Raif KAPLANOĞLU da, ""Doğal ve Anıtsal Eserleri ile Bursa"" adlı kitabında fırından şöyle bahsetmektedir: ""Abdal Mehmet Türbesi yanında bulunan simitçi. 16. yüzyıl salnamelerinde de türbe yanındaki fırından özellikle söz edilmektedir. Bu fırın ile türbe arasından geçen yol ipek yolu olup çok
Abdal Simit Fırını
Ürün-Hizmetleri Hakkında
Şirket henüz bilgi girişi yapmamış
İletişim Bilgileri
Firma: Abdal Simit Fırını
Sektörü: Gıda / Tarım » Unlu Ürünler / Makarna
Yetkili Kişi: Güray Şahin
Adres: Tuzpazarı Mahallesi Abdal Caddesi 12.fırın Sokak No:2 Osmangazi / Bursa
Şehir: Bursa
Ülke: Türkiye
Telefon: (224) - 2206286
Web Sitesi: http://abdalsimitfirini.com/
Ürünleri
Firma henüz ürün/hizmet girmemiş
İlan Talep ve Teklifleri
Firma henüz ticari talep/teklif girmemiş
Abdal Simit Fırını firma bilgileri. Abdal Simit Fırını adresi, telefonu yukarıda yer almaktadır. Aynı zamanda Abdal Simit Fırını ürünleri, ilanları, web sitesi bilgileri de bu sayfada bulabileceklerinizden bazıları.

Siz de firmanızı, ürünlerinizi, hizmetlerinizi "internette tanıtın" !

Abdal Simit Fırını firma sayfasını firma rehberi, ürün katalogu, talep ve ilan hizmeti sunan Turk Business Center'da 02-03-2016 tarihinde oluşturdu. Siz de firma ekleyebilirsiniz.

© 2004-2019 Turk Business Center firmalara ait alım talepleri, satım talebi, ilanlar, ürünler, hizmetler, bayilik, müşteri yorumlarını bulabileceğiniz B2B Türk e-pazaryeridir.