Dçd Demir Çelik Döküm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi

Şirket Hakkında
ŞİRKET PROFİLİ



DÇD Demir Çelik Döküm 1959 yılında Türkiye Cumhuriyeti’ nin, ilk mühendislerinden olan ve yurt dışında burslu okuyan İsviçre ETA mezunları Makine Yüksek Mühendisi Turgut AĞAR, A.Dürrü ARARAT ve Elektrik Yüksek Mühendisi Cevdet ÖZALTAY ortaklığında kurulmuştur. İlk önceleri kat kaloriferi imalatı yapan şirket 14 Kasım 1962 tarihinde İsviçre kazan sanayinin lideri olan 4 kıtada, 18 ülkede lisansla imal edilen, karşı basınçlı yanma teknolojisinin lisans anlaşmasını yaparak Türkiye’ de patentle (T.C. Sanayi Bakanlığı İhtira Beratı No.13161) imal etmeye başlamıştır.1959 yılında kurulan Şirket 1962 yılında ortaklarından Cevdet ÖZALTAY ’ın ayrılmasından sonra Turgut AĞAR ve A. Dürrü ARARAT ortaklığında ticaret hayatına devam etmiştir.


İmalat konusu kazanlar bilhassa sıvı ve gaz yakıtlara mahsus kazanlardır.

DÇD Demir Çelik Döküm, imalatını yaptığı karşı basınçlı yanma prensibine (İhtira Beratı Ana Koruması) uygun olarak ana firmanın proje ve teknik talimatları doğrultusunda imalatını Ankara’ da sürdürmekteyken İstanbul da yerleşik bir firmaya 16 Ekim 1965 tarihinde İstanbul ve Marmara bölgesini DÇD ’nin kontrolü altında imal etmesi şartıyla, Ankara 1. Noterliğinden 16 Ekim 1965 tarihli 19751 yevmiye numaralı mukavele imzalanmıştır. Bu mukaveleye göre İstanbul da yerleşik firmaya; DÇD Demir Çelik Döküm, İstanbul da ve Marmara Bölgesinde imalat ve satış hakkı tanımıştır. Daha sonra Gaziantep’ de bir başka firmaya Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde imalat ve satış hakkı tanımıştır.


1980 yılında İhtira Beratı, kamu malı olmuştur. 1985 yılından itibaren Demir Çelik Döküm kendi markası olan DÇD’ yi kullanmaktadır.


1977 yılında ikinci kuşak olan, M. Bülent ARARAT ve 1985 yılında Levent ARARAT şirketi birinci kuşaktan devir almışlardır.


1988 yılında Ankara’ ya doğalgaz gelmesiyle ilk dönüşümü yapılan kazan DÇD markalıdır. 1988-1989-1990 yıllarında Ankara’daki, çelik kalorifer kazan pazarında DÇD %62’lik pazar payı ile en çok satılan doğalgaz kazanı olmuştur. Bu yüksek pay %92 verim, güçlü pazarlama teşkilatı ve bayi ağına bağlıdır. %65 verimli olan yarım silindirik kazanlar yakıt cinsi olan sıvı yakıt ve gazda Avrupa’ da olduğu gibi tarihe karışmıştır.


1991 yılından itibaren Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesindeki 4055 m² lik tesislerinde üretimini sürdüren DÇD Demir Çelik Döküm kendi bünyesinde bulunan elemanlarıyla yurtdışı ısı sektörünü yakından takip etmektedir.


Yıllık üretim kapasitesi 3500 adet/yıl olan fabrikamızda, kazanlar seri üretim bandında 80,000-3,000,000 Kcal/h arasında üretilmektedir. Isı sektörünün yıllık üretim bakımından adetsel olarak en fazla üretim yapan fabrikası, DÇD Kazan Fabrikasıdır. Üretim her safhada kalite kontrolünden geçer. Kalitenin temelini oluşturan ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi seçilmiştir ve kalite her zaman DÇD’ nin ana prensibi olmuştur.


Belli kapasitelerde s
Ürün-Hizmetleri Hakkında
Şirket henüz bilgi girişi yapmamış
İletişim Bilgileri
Firma: Dçd Demir Çelik Döküm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi
Sektörü: Enerji » Akaryakıt / Doğal Gaz / Kömür
İkincil Sektörü:İnşaat / Emlak » Isıtma / Soğutma
Yetkili Kişi: M.Bülent ARARAT
Adres: Ankara 1.Organize Sanayi Bölgesi Türkmenistan Cad.No:21 Sincan
Şehir: Ankara
Ülke: Türkiye
Telefon: (312) - 2670270
Faks: (312) - 2670274
Web Sitesi: http://www.dcd.com.tr
Tanımlayıcı Kelimeler
Ürünleri
Firma henüz ürün/hizmet girmemiş
İlan Talep ve Teklifleri
Firma henüz ticari talep/teklif girmemiş
Dçd Demir Çelik firma bilgileri. Dçd Demir Çelik adresi, telefonu yukarıda yer almaktadır. Aynı zamanda Dçd Demir Çelik ürünleri, ilanları, web sitesi bilgileri de bu sayfada bulabileceklerinizden bazıları.

Siz de firmanızı, ürünlerinizi, hizmetlerinizi "internette tanıtın" !

Dçd Demir Çelik Döküm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi firma sayfasını firma rehberi, ürün katalogu, talep ve ilan hizmeti sunan Turk Business Center'da 19-01-2007 tarihinde oluşturdu. Siz de firma ekleyebilirsiniz.

© 2004-2019 Turk Business Center firmalara ait alım talepleri, satım talebi, ilanlar, ürünler, hizmetler, bayilik, müşteri yorumlarını bulabileceğiniz B2B Türk e-pazaryeridir.